Λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες...

''Κάποια βράδυα του καλοκαιριού έχουμε ανάγκη να κάτσουμε στην βεράντα του σπιτιού μας με αγαπημένους  φίλους πίνοντας μια δροσερή μπύρα και το αεράκι να μας δροσίζει...Εγώ λοιπόν σας έχω την λύση. Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί μεζέδες γεμάτοι με πολλά αρώματα... είναι απλώς κολοκυθοκεφτέδες! Σας προκαλώ να καλέσετε τους φίλους σας να ετοιμάσετε το τραπέζι , να μαγειρέψετε μαζί , να διασκεδάσετε και να απολάυσετε τις νοστιμιές σας. ''          







ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλα κολοκύθια
1 καρότο
1/2 ματσάκι δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαιντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
2 Αυγά
2 μπέικιν πάουντερ
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
150 γρ.φέτα ή ότι τυρί έχετε
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
λίγο κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε από τον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε στο σουρωτήρι αφού τα πασπαλίσουμε με αλάτι ώστε να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους.Η επόμενη κίνηση μας είναι να τα στίψουμε καλά είτε με τα χέρια μας είτε βάζοντας τα σε μια πετσέτα  στριβοντάς τα να φύγουν όλα τα υγρά τους.Έπειτα τα βάζουμε σε μια μπασίνα , προσθέτουμε κρεμμύδι,σκόρδο,καρότο,δυόσμο,μαιντανό,τα αυγά,αλάτι,πιπέρι,φέτα,μπέικιν.Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κάπου εδώ ο χυλός μας είναι έτοιμος...
Τέλος βάζουμε ελαιολάδο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Αφού κάψει το λάδι μας βάζουμε κουταλιά - κουταλιά τον χυλό.Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.... ΠΡΟΣΟΧΗ στο τηγάνι δεν  βάζουμε πολλούς κολοκυθοκεφτέδες γιατί πεφτεί η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα μας κάνει  χρυσαφένια κρούστα... Όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε πάνω σε χαρτί να στραγγίσουν καλά. Τους σερβίρουμε σε μία ωραία καλοκαιρινή πιατέλα με το ντίπ , λίγα φύλλα δυόσμου για έξτρα χρώμα και άρωμα.   

Καλή Επιτυχία  και καλή όρεξη!!!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό