Θρεπτικά κριτσίνια με διάφορες γεύσεις και λιναρόσπορο!!!
''Σήμερα σας έχω μια γευστική πρόταση για να συνοδέψετε το κρασί σας μαζί με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ή ακόμα με μια ωραία δροσερή σαλάτα.... ''
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα κρασί λευκό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα λιναρόσπορος καθαρισμένος
1/2 κουτ.γλυκού ρίγανη
250γρ.ελιές της αρεσκείας σας, χωρίς κουκούτσι καθαρισμένες
αλάτι κατά βούληση και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπολ , στην συνέχεια κάνουμε μια μικρή λακκούβα και ρίχνουμε το κρασί και τα λάδια.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη (ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο επιπλέον αλεύρι αν κολλάει στα χέρια μας) . Έπειτα προσθέτουμε τον λιναρόσπορο. την ρίγανη και τις ελιές έτσι ώστε να πάνε παντού στην ζύμη μας. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για λίγο και αρχίζουμε να πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια ή λεπτά μπαστουνάκια. Τέλος τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με μία σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα , μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ροδίσει...
Εγώ βέβαια φίλοι μου έφτιαξα τρείς διαφορετικές γεύσεις, η μια όπως αναφέρω παραπάνω με την ελιά.Η δεύτερη με τριμμένο καρότο και καπνιστό τυρί ( ή με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας ) και η τρίτη με λιαστή ντομάτα μαζί με φέτα.Απλά εγώ έκανα την διπλή δόση ζύμης και την χώρισα σε τρεία ίσα μέρη και πρόσθεσα τις γεμίσεις μου. Με τον ίδιο τρόπο εκτέλεσης.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου