Γλυκοκολοκυθοπιτάκια με σταφίδες και καρύδια...
'' Κίτρινη κολοκύθα νόστιμη,γλυκιά, θρεπτική και ταιριάζει απόλυτα σε φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα πιάτα... Τα αρώματα της κανέλας αναδεικνύουν την απόλυτη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.Σήμερα λοιπόν σας έχω γλυκά πιτάκια κίτρινης κολοκύθας με καρύδια και σταφίδες. Άκρως φθινοπωρινά για το πρωινό μαζί με τον καφέ σας ή με το απογευματινό σας τσάι... Θα λιώνουν στο στόμα σας! ''
Υλικά για την ζύμη :
2 νεροπότηρα ηλιέλαιο
1 νεροπότηρα ρετσίνα
2 πακέτα φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
500 γρ. κολοκύθα
200 γρ. μήλα
200 γρ. μήλα
70 γρ. σταφίδες
80 γρ.καρύδια κοπανισμένα
5 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση ζύμης:
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄... Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
1 κουταλιά κανέλα
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση ζύμης:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο,την ρετσίνα,το αλάτι και την φαρίνα.Τα ανακτεύουμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Εκτέλεση για την γέμιση:
Καθαρίζουμε και βγάζουμε την ψίχα της κολοκύθας.Την κόβουμε και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.Το ίδιο κάνουμε και με το μήλο.Έπειτα σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το μείγμα της κολοκύθας,του μήλου,την κανέλα και την ζάχαρη. Αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρά και το αποσύρουμε από την φωτιά.Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τα καρύδια,τις σταφίδες αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος με τα χέρια μας ανοίγουμε μικρούς δίσκους περίπου 8-10 εκατοστά και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση.Τα φτιάχνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και κλείνουμε περιμετρικά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄... Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου