Μεγάλα μαλακά μπισκότα σοκολάτας ...

'' Σοκολατένια μπισκότα είναι σκέτος πειρασμός... 
Άραγε γιατί αγαπάμε τα μπισκότα ;;;;; Η απάντηση είναι γιατί είναι εύκολα ,νόστιμα και όταν τα φτιάχνουμε μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!Εξάλλου τρώγονται κάθε στιγμή της ημέρας από μικρούς και μεγάλους.Τα συγκεκριμένα είναι μαλακά ,μαστιχωτά και ζουμερά.
Είναι μια συνταγή που έχει λίγα υλικά που πάνω κάτω έχουμε όλοι σπίτι μας.!!! Δεν λέω τίποτα άλλο.... δοκιμάστε τα!!! Εγώ τα λάτρεψα... '' 




Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα , 55% κακάο,τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια + 80 γρ. επιλέον και αυτή τεμαχισμένη.
40 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ένα κανονικό
2 αυγά φρέσκα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
Λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, έως ότου το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει!
Σταμάταμε την λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και μπέικιν ,ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα,ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα!
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 6 με 7 ώρες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν για ένα βράδυ.
Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.Πλάθουμε με την ζύμη μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιού , φροντίζοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν.Ψήνουμε για 13-15 λεπτά.Θα δείτε ότι θα είναι πολύ μαλακά στην επιφάνεια τους.Τα αφήνουμε να κρυώσουν, όσο κρυώνουν τόσο θα σφίγγουν. Και είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!!!























ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό