Πουρές από πατάτες και παντζάρια με γλυκόξινη βινεγκρέτ ...
'' Μια συνταγή εύκολη και νοστιμότατη... Είχα από χθες παντζάρια βρασμένα τα οποία μου περίσσεψαν....Οπότε είπα να κάνω κάτι διαφορετικό και ακόμα πιο νόστιμο...!!! Είναι πολύ εύκολη συνταγή , την έκανα με το''μάτι'' πάνω κάτω!!! Συνοδεύει ιδανικά γουρουνόπουλο στον φούρνο ειδικά αν έχει ψηθεί με χυμό πορτοκαλιού.Ταιριάζει γενικά με λιπαρά ψητά χοιρινά κομμάτια!!!
Αξιοποιήστε ότι σας περισσεύει.''
Υλικά:
5 παντζάρια
4μεσαίες πατάτες βρασμένες
1/2καυτό γάλα1 κ.σ. βούτυρο
λίγο κουκουνάρι καβουρδισμένο
αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 knorr λαχανικών
Dressing:
1 κ.γ. μέλι
λίγο ελαιόλαδο ( 5 κουταλιές σούπας)
Λίγο βαλσαμικό ξίδι
5 κ.σ. ζουμί από τα παντζάρια
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Τα χτυπάμε όλα μαζί καλά μέχρι να δέσει το dressing μας.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με άφθονο αλατισμένο νερό.Μόλις βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν λιγό και τις λιώνουμε με το πιρούνι (όχι στο μπλέντερ γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης).Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε και το βούτυρο!
Έπειτα προσθέτουμε και τα λιωμένα παντζάρια και ομογενοποιούμε.Τέλος ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε!!!
Είναι έτοιμος ο πουρές.Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι. ( επειδή το dressing είναι πολύ νόστιμο πρόσθεσα από πάνω λίγο).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου