Αλμυρή τάρτα με σπανάκι και blue cheese...





Υλικά για την γέμιση:

500 γρ. σπανάκι
2 κουταλιές βούτυρο lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 μυρώνι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ. ροκφορ
100 γρ. τυριά ανάμεικτα (της αρεσκείας σας)
200 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 κρόκοι
αλάτι-πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την ζύμη:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γρ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο lurpak
1 κρόκο αυγού
50 γρ. κρύο νερό

Εκτέλεση για την ζύμη:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο της κουζίνας και κάνετε στην μέση μια μεγάλη λακκούβα.Προσθέτουμε το αλάτι,το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτακια,τον κρόκο και το νερό.Ξεκινάμε με τα δάχτυλα μας να αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζεύοντας σιγά σιγά το αλεύρι από τις άκρες.Όταν δημιουργηθεί μια ζύμη ξεκινάμε να την ζυμώνουμε!Την πλάθουμε για λίγα λεπτά και τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα και την ανοίγουμε - φτιάχνουμε τα δάχτυλα μας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια της για να μην φουσκώσει.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12' τοποθετώντας πάνω μια λαδόκολλα με φασόλια για βάρος.






Εκτέλεση για την γέμιση:

1 . Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.Σωτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί,ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό,το μυρώνι, το φρέσκο κρεμμυδάκι να μαραθούν ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους .Όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το μείγμα καλά για να βγάλει όλα τα υγρά του.Μόλις στραγγίξει το τοποθετούμε σε ένα μπολ.Ρίχνουμε το ροκφορ σε μικρά κομμάτια , τα ανάμεικτα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
2 . Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά και τους κρόκους , προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα την γέμιση με το σπανάκι και τα τυριά.Τέλος αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
3 . Ξαναβάζουμε την τάρτα στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά στους 190 βαθμούς!
Είναι έτοιμη , την αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!!!









ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό