Γκρανολα (Granola)


''Θα αναρωτιέστε τι είναι η granola? Λοιπόν είναι κάτι σαν μούσλι δηλαδή πάνω κάτω έχουν τα ίδια συστατικά.Αποτελείται από δημητριακά,ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα φρούτα κ.α.Η διαφορά τους είναι ότι ψήνετε στο φούρνο και περιέχει γλυκαντική και λιπαρή ουσία.
Μπορούμε να την αρωματίσουμε όπως θέλουμε εμείς με διάφορα μπαχαρικά όπως με κανέλα ή μοσχοκάρυδο αλλά και με λάδι καρύδας. Περιέχει μηδαμινή ζάχαρη χωρίς συντηρητικά,θρεπτικό και νόστιμο.Για μένα είναι το πιο ολοκληρωμένο σνακ γιατί με χορταίνει.Το τρώω σαν πρωινό με το γάλα ή με γυαούρτι μου μαζί με λίγη μπανάνα.
Όσοι είσαστε λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα ξετρελαθείτε!!! ''

Υλικά:

400 γρ. νιφάδες βρώμης
150 γρ. ξερά φρούτα ( βερίκοκα,σταφίδες,δαμασκηνά,κράνμπερις.)
125 γρ. αμύγδαλα ακόμα και ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
120 γρ. ηλιόσπορος
100 γρ. κολοκυθόσπορος
55 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
250 γρ. μέλι
125 γρ. ηλιέλαιο
25 γρ. νερό
55 γρ. ζάχαρη μαύρη





Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμένουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός την ζάχαρη
(δηλαδή την βρώμη,τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα,τα αμύγδαλα,τους ηλιόσπορους,τους κολοκυθόσπορους,το σουσάμι,το αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής σας). Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι,το νερό,το ηλιέλαιο,την καστανή ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην φωτιά ίσα ίσα να διαλυθεί το μείγμα.Μόλις βράσει ελαφρά το αποσύρουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε στα στερεά υλικά.Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος ψήνουμε στους 130-140 βαθμούς για περίπου μια ώρα (αναλόγως πόσο τραγανή την θέλετε).Όταν κρυώσει τοποθετούμε σε βαζάκια.
*Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι και μέλι.Ακόμα και σκέτη είναι τρέλα.





























ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό