Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες...!!!


Υλικά:

500 γρ. φυτίνη
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. lurpak
120 γρ. άχνη ζάχαρη
4 κρόκοι
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ σόδα
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλλα
2 ποτηράκια κονιάκ
1300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κιλό αμύγδαλα καλά καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

🎅🎄Αρχικά βγάζουμε τα βούτυρα εκτός ψυγείου για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσουν.
Η δεύτερη μας κίνηση είναι να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα και να τα σπάσουμε σε χοντρά κομμάτια στο μούλτι.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα και έχει πάρει όγκο ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους.Προσθέτουμε και το κονιάκ μαζί με την σόδα σιγά σιγά.
Έπειτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα στα οποία μέσα έχουμε βάλει κανέλλα,βανίλια τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίξερ.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν...Όσο σηκώσει.Ίσως να μην το πάρει όλο... Μόλις βάλουμε το αλεύρι καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι , ζυμώνοντας απαλά.Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη!
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα.Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά περίπου.  Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους πασπαλίζουμε με πολύ άχνη ζάχαρη.
*Να θυμάστε πως για να πετύχουν οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπηθεί καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και να γίνει μια αφράτη κρέμα...΄Οποιος θέλει όμως μπορεί να σπάσει τα αμύγδαλα πιο πολύ!!! 🎄🎅




































ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό