Σπιτική Ταραμοσαλάτα
'' Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν θέλει και πολλά για να νιώσει το στομάχι σας ευτυχισμένο.Αν το τραπέζι σας έχει μια σπιτική λαγάνα,ταραμοσαλάτα και δύο τρία καλούδια μαζί με ανθρώπους που αγαπάτε αρκούν για να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο... Δημιουργήστε συνταγές με αγαπημένα πρόσωπα και απολαύστε το πλούσιο τραπέζι σας!!! ''
100 γρ. ταραμά λευκό
30 γρ. κόκκινο ταραμά
1 νεροπότηρο
1/2 νεροπότηρο χυμό λεμονιού
1 φρατζόλα λευκό ψωμί (μπαγιάτικο)
1-2 ντακάκια παξιμάδι εφτάζυμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας.
Όταν μουλιάσει το ψωμί , στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγει σχεδόν όλο το νερό. Στην συνέχεια βάζουμε τους ταραμάδες στο μίξερ να αφρατέψουν καλά για να ''σπάσουν''.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ κορδόνι το λάδι και το λεμόνι (μια λάδι μια λεμόνι) μέχρι να γίνει μια αέρινη μους ... Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και το παξιμάδι αφού πρώτα το έχουμε αλέσει στο μπλέντερ!!! Χτυπάμε ακόμα το μείγμα μας για 10' μέχρι να δείτε ότι έχει αφρατέψει. Την αποθηκεύουμε σε ένα μπολ και την συντηρούμε στο ψυγείο.
TIPS:
Το εφτάζυμο το βάζουμε για 2 λόγους για να έχουμε μια έξτρα γεύση στην ταραμοσαλάτα και αν σε περίπτωση το ψωμί μας δεν έχει στραγγίσει καλά με αυτόν τον τρόπο τραβάει τα υγρά!!!* Όποιος αγαπά το σκόρδο μπορεί να αρωματίσει την μισή δόση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου