ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ NUTELLA 



Υλικά:

225 γρ. βούτυρο 
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
4 αυγά
2 κάψουλες βανίλια ή κ.γ υγρή βανίλια 
125 γρ. κουβερτούρα ή γάλακτος (ότι σας αρέσει)
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
125 γρ. φαρίνα 
1 κ.γ. baking powder 
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη :

Μασκαρπόνε 
Nutella 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μας και συνεχίζουμε το χτύπημα πολύ καλά!!! 
Ρίχνουμε την βανίλια,το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πλέον με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια,την λιωμένη κουβερτούρα,το baking,το αλάτι και την φαρίνα. Ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!!! 
Αλευροβουτυρώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ίσως και λιγότερο για να είναι ζουμερό. 
*Για να τσεκάρουμε ότι το κεικ είναι έτοιμο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και καθώς το τραβήξουμε θα πρέπει να έχει βγει στεγνό.



























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλειο μωσαϊκό με μπανάνα!!!

Μπίζα ή μαναρόλια

Σπιτική Λαγάνα με κουνενό